HISTORIE

Ontstaan

Beetles Beer vindt zijn oorsprong in België, het land waar de mooiste bieren worden gebrouwen. Wetenschapper Patrick Fiore ontwikkelde in 2016, samen met studenten van de Universiteit van Leuven, een innovatieve droogmachine. Deze machine was aanvankelijk bedoeld om hop te drogen, ten behoeve van de productie van bier. Op een dag vloog een vlieg door de machine, die er vervolgens gedroogd uitkwam. Patrick liet dit restant onderzoeken en bleek een waar proteïnebommetje in handen te hebben. Op de vraag wat ze hiermee konden doen stelden de studenten voor om er bier mee te maken. Het idee voor Beetles Beer was geboren.

Samenwerking

In de rol van De Insectenman geeft de Nederlandse Willem Lieberwirth, sinds 2018, presentaties over eetbare insecten, in combinatie met proeverijen. Een aantal jaren geleden maakte Willem kennis met Beetles Beer en ontdekte hij dat dit bier uitstekend paste bij zijn bestaande concept. Willem nam contact op en hoorde dat, in verband met Corona, de productie was stopgezet. Willem wilde de productie weer opstarten. Dit leidde dan ook al snel tot een vruchtbare samenwerking tussen Patrick Fiore en Willem Lieberwirth. In december 2023 kreeg Willem de kans het merk Beetles Beer over te nemen.

Nieuw begin

Met Willem als nieuwe eigenaar ging Beetles Beer verder met een frisse start. Het bier kreeg een volledig nieuw imago en re-branding. Om een hoog kwaliteitsbier te kunnen brouwen, werd gekozen voor de kleinschalige, ambachtelijke brouwerij Rolling Hills BV in Oudenaarde, België. Inmiddels zijn er nieuwe recepten ontwikkeld door Willem, waarbij gebruik wordt gemaakt van een combinatie van verschillende insectensoorten, zoals meelworm, krekel en sprinkhaan. Beetles beer kiest voor innovatie en boekt inmiddels internationale successen. Een bier om trots op te zijn!

Stay connected and follow our journey!