OVER ONS

“In elke goed geschonken glas Beetles Beer proef je de hoogwaardige ingrediënten en vakmanschap doordrenkt met een bevlogen pioniersgeest, aldus Willem Lieberwirth.”

Wie?

Mijn naam is Willem Lieberwirth, beter bekend als De Insectenman (www.de-insectenman.nl). In deze rol verzorg ik al jaren lezingen en proeverijen (ruim 20 jaar horeca-ervaring), om de consumptie van insecten te stimuleren. Ik ben trots dat ik sinds december 2023 eigenaar mag noemen van Beetles Beer. Het eerste biermerk ter wereld dat proteïnerijke insecten verwerkt in bier.

 

Ambitie

Als vader voel ik me verantwoordelijk om een leefbare wereld door te kunnen geven aan mijn kinderen. Om dit te bereiken is het belangrijk dat we samen anders omgaan met onze voedselproductie en -consumptie. Hoe komen we als mens aan de noodzakelijke dierlijke eiwitten, zonder daarbij onze planeet onnodig te belasten? Het antwoord hierop is even simpel als innovatief. Wetenschappers hebben ontdekt dat de consumptie van insecten een duurzaam alternatief is voor de consumptie van vlees. Insecten zijn voedzaam, smaakvol en de productie ervan nauwelijks belastend voor onze planeet. Het bier is om mensen op een leuke, laagdrempelige wijze kennis te laten maken met insecten.

 

Passie

Naast mijn ambitie om een leefbare planeet achter te laten, word ik gedreven door mijn passie voor voedsel. Om mijn kennis over de productie en consumptie van insecten te vergroten, heb ik in 2018 de opleiding ‘insectenkweker’ gevolgd aan de NGN (New Generation Nutrition), in samenwerking met HAS Hogeschool in Den Bosch. Nu streef ik ernaar om, naast de activiteiten van de Insectenman, ook hoge kwaliteitsbieren te maken.